Where's that webcam image of Thelma & Bertha?
For years you could watch here our chickens doing whatever they were doing which was basically nothing at all. This webcam started as a joke and we want to keep it this way but from an environmental point of view is keeping up a webcam/laptop/router NOT a good idea. So if you want to see our Ladies you're more than welcome at our home.


donderdag, juli 21, 2005

Ne Lieuw die zat es...

Hommage. Je moet er al dood voor zijn om er eentje te krijgen dus naar uitkijken moet je niet doen. Traditioneel wordt ook alles wat in je leven werd aangevallen en afgebroken dan plots weer 'vernieuwend' en 'kunst'. Romain De Coninck verliet zijn geliefde Gent 10 jaar geleden om mopjes te gaan vertellen over zijn nonkel Miele in het hiernamaals. Gent begint nu eindelijk de grote voorvechter van het volkstoneel te erkennnen met herdenkingen alom.

foto © theater taptoe

Mijn vroegste herinnering aan Romain was toen ik als 7-jarige keer op keer de LP's van Romain's Peperbus afdraaide op de pick-up bij mijn nonkel die een groot fan was. Ikzelf was nog te jong maar geheel de familie zakte in de jaren 70 regelmatig af naar de Minard om daar Romain en zijn muse Yvonne Delcourt aan het werk te zien. En altijd hadden de vrouwen in hun broek geplast van het lachen en waren de nonkels dronken van de trapisten achteraf.

foto © theater taptoe

Luk De Bruyker, alhier beter gekend als Pierke Pierlala, de humoristische luis in de pels van de Gentse politiek, brengt Romain weer op de planken in de monoloog "Ne Lieuw mee tanden" verwijzend naar De Concinks bekenste stuk "Ne leeuw zonder tanden". De Bruyker doet dit aan de hand van een "miesterklasse" in het auditorium van de universiteit komen wij Romain's definitie van volkstoneel te weten en vooral... zijn liefde voor datzelfde toneel, zijn Minard en vooral zijn Yvonne. De eerste minuten zie je vooral de acteur Luk De Bruyker maar naargelangd de voorstelling dieper gaat, vooral in de intimistische gesprekken met zijn muse, veranderd Luk in Romain. Als op het einde van de voorstelling de kleine toneelscene die zijn bureau is tot leven komt staan de haren recht en zou je zweren dat die figuur daar achter het bureau staat Romain zelf is.


er is er eentje jarig, hoera! hoera!

Nog redelijk onder de indruk daarna een glas bubbles gaan binnengieten in Korenlei 2 samen met de twee mooiste stemmen van radio 1 om daarna wel zeer zwaar uit de bocht te gaan qua alcohol in het Sphinxcafé alwaar Sista A. haar verjaardag vierde. Curly en 11je deden wild op Monza, om daarna totaal uit de bol te gaan op Polé Polé. De volgende dag pas om 's middags de kracht gevonden om uit bed te vallen want ja, de feesten, die gaan door!

Bro and Sista A.

als de mojito is in de man of DJ Kimbo in goeie doen