Where's that webcam image of Thelma & Bertha?
For years you could watch here our chickens doing whatever they were doing which was basically nothing at all. This webcam started as a joke and we want to keep it this way but from an environmental point of view is keeping up a webcam/laptop/router NOT a good idea. So if you want to see our Ladies you're more than welcome at our home.


maandag, juni 20, 2005

Calcutta

Was ik net de hitte van Fort IV uit Mortsel vergeten en zit ik plots weer met 11je en Curly Goddess in een gigantische lege fabriekshal naar theater te kijken. "Calcutta" door Victoria DeLuxe in samenwerking met God en klein pierken uit Sleidinge, van fanfare tot psychiatrische inrichting. "De doden van Slenne vertellen", of in normaal Nederlands: de geschiedenis van Sleidinge verteld door een paar markante overledenen. De vakbondman die in 1900 door de gendarmen was doodgeslagen, de zus van Bertha, passioneel vermoord door Cies in 1925, de psychiatrische patiente die nergens thuis is, tot de Heilige Godelieve, patroonheilige van Slenne. Dit alles gebracht door bewoners van Sleidinge zelf.



Iemand zou nu al met rode stift op de affiche kunnen schrijven van "FOUTE BOEL! PATRONAATSTONEEL! AMATEURS" Maar met de professionele steun van Tom Dupont (tekst en regie) van Victoria DeLuxe komt dit kindje op zijn voetjes terecht. Enige notie van het Oostvlaams vergemakkelijkt wel de verstaanbaarheid, en hier en daar was een lokale legende ons vreemd maar tekst, muziek en omgeving paste perfect in elkaar en de amateur acteurs stonden stevig te spelen. Personage Cies had 10 woorden tekst maar bracht die met zo'n "I'm a mean motherf*cker"-gehalte dat je hem echt niet in het donker zou willen tegenkomen. Hier en daar zag je wel een glimp van "kijk eens mama, ik speel toneel!" maar op een vrijdag zijn we al wat milder. Daarna in Curly's tuin tot laat in de zwoele nacht rond een goede fles verder nagepraat. En het werd zomer.



foto © Strash/Victoria Deluxe



Damn, bijna vergeten: terwijl het applaus langzaam wegstierf waren er nog bloemen voor een eregast in de zaal; de man die zijn carriere begonnen is in de fabriek waar het stuk doorging: Mister Eddy Wally!