Where's that webcam image of Thelma & Bertha?
For years you could watch here our chickens doing whatever they were doing which was basically nothing at all. This webcam started as a joke and we want to keep it this way but from an environmental point of view is keeping up a webcam/laptop/router NOT a good idea. So if you want to see our Ladies you're more than welcome at our home.


woensdag, juni 15, 2005

Froe Froe

Er zijn zo van die mensen die al jaren in het medialandschap rondlopen maar blijkbaar nooit in mijn vizier komen. Actrice Hilde De Baerdemaeker doet zowaar mee in "De Zaak Alzheimer" maar ik beken, ik moet zowat de laatste Belg zijn die deze film niet gezien heeft. Tot ik op Stanley's Route van VT4 botste en aldaar Hilde van meet af aan straffe dingen zag doen en zeggen. Wie zichzelf omschrijft als "Een positief ingestelde aardse zotte trien, actrice van opleiding, boerin van nature" kan natuurlijk niet veel verkeerd doen in Barboomba-land. Deze jongen dan ook blij toen 11je voorstelde om samen naar "Orfee" van jeugdtheater Froe Froe te gaan kijken met ... inderdaad La Baerdemaeker.



Orfeus, Euridice, Hades en Persephone kregen een hedendaagse gilet aangetrokken en werden vertolkt door acteurs, poppen en muzikanten. All kudo's naar de poppenspelers want zij waren de echte sterren van deze productie die bol stond van eenvoudig ogende, maar oh zo technisch verfijnde hoogstandjes. En Hilde? Die stond stevig om haar 2 boerinnen voetjes te acteren, niet beter, maar zeker niet slechter als de rest. Mooie meeslepende vertelling met op het einde de onvermijdelijke slechte afloop. Publiek, grotendeel tieners met weinig textiel aan, blijft met krop in keel zitten... en dan slaagt het gezelschap er in om de sfeer compleet te verknoeien door als bis-nummer nog eens gans het verhaal in het plat Antwerps op hoempapa vrolijke wijze er door te jagen. Wat is het probleem? Bang dat jongeren met tranen in de ogen naar buiten gaan. Komaan zeg, iedereen heeft recht op zijn Bambi-moment (ook als kind geweend toen Bambi zijn mama stierf? Ik wel).


De laatste minuten snel doorgespoeld in de impro bar van het Fort IV van Mortsel en iemand moet er maar eens voor zorgen dat onze theatermaker weer genoeg middelen hebben om in deftige zalen te spelen. De charme van "de locatie" is er na paar keer af en blijven het oude leegstaande hangars die of té warm of té koud zijn. Hoofdrolspeler achteraf aan de bar was dan ook een serieus uit de kluiten gewassen rat die ongeneerd haar wandeling voortzette. 11je was zeer flink en heeft niet gegild maar enkel een met bevend vingertje naar de dikkerd gewezen. Waarna tientallen tienermeisjes met verve haar taak overnamen.