Where's that webcam image of Thelma & Bertha?
For years you could watch here our chickens doing whatever they were doing which was basically nothing at all. This webcam started as a joke and we want to keep it this way but from an environmental point of view is keeping up a webcam/laptop/router NOT a good idea. So if you want to see our Ladies you're more than welcome at our home.


donderdag, april 27, 2006

1 mei, einde ophokplicht

De eerste mei is niet alleen de dag waarop mijn Curly Goddess een jaartje ouder wordt, dit jaar is het meteen ook de einddatum van de verplichte ophokplicht. Much ado about nothing? Het is natuurlijk zoals met familiale verzekeringen: je betaalt het niet graag tot kleine ukkepuk het raam van de buren uitshot. België is gespaard gebleven van de vogelgriep, niet omwille van de ophokplicht maar door stom toeval, bij de volgende grote uitbraak (najaar) kunnen we wel aan de beurt zijn en ik mag er niet aan denken wat er zou gebeuren mocht er hier in het natuurgebied om de hoek een dode vogel opduiken (of neervallen).

Is de ophokplicht goed opgevolgd? Uit de reacties op www.ophokplicht.be lees ik toch dat heel wat particulieren moeite gedaan hebben om hun dieren af te schermen. Drastischer waren de massale slachtpartijen of het dumpen van kippen in de natuur. Van de laatste 2 oplossingen zijn ons Thelma & Louise gelukkig bespaard gebleven. Onze kippen mogen weer van de vrijheid genieten en de pers heeft de scharreldames weer ontdekt, krant en radio zijn weer actief met publicaties en interviews. Leuk en meteen ook een mooi afsluiten van deze periode, de website blijft actief maar zelf ga ik geen moeite meer doen op hem intensief te promoten. De kosten van onderhoud en bandbreedte wegen niet op tegen de 10 euro donaties en advertentiegeld die de site per maand opbrengt. Mocht er zich een hoofdsponsor aanbieden voor een volledig jaar dan zijn we weer vertrokken maar daar actief achter zoeken doe ik niet.

Gek hoe mensen een verkeerde perceptie hebben van de site, velen denken dat ik een boze, verongelijkte, groene jongen ben die fulmineert tegen wetten en dierenleed. Dat laatste daar ben ik natuurlijk tegen maar voor de rest vatten niet veel mensen het tongue-in-cheek gevoel van de site. Tekenend voor onze volksaard is dat de Engelstalige tegenhanger van Thelma & Louise’s site www.barboomba.com wel ontvangen wordt als “a very funny site”. Kortom, de vele stand-up comedians in dit land hebben nog veel werk om het begrip “ironie” ingang te doen vinden.

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home