Where's that webcam image of Thelma & Bertha?
For years you could watch here our chickens doing whatever they were doing which was basically nothing at all. This webcam started as a joke and we want to keep it this way but from an environmental point of view is keeping up a webcam/laptop/router NOT a good idea. So if you want to see our Ladies you're more than welcome at our home.


maandag, januari 23, 2006

De bende van Wim

De wijk Brugse Poort in Gent zal het geweten hebben: op vrijdag 20 februari kwam de bende van Wim, 14 man/vrouw sterk, bij de Vieze Gasten aankloppen want “Bij mij zijt ge veilig” van/door Wim Helsen stond op het programma. Zoals hier al eerder te lezen was volg ik Helsen al van in het begin omdat zijn produkties werkelijk uniek zijn. Ik schrijf bewust “producties” omdat ik moeilijk een omschrijving van zijn act kan geven tenzij “moderne verhalen verteller”. Wim Helsen mag je zeker niet catalogeren onder stand-up comedy, het is geen Nieuwe Snaar, geen Komilfoo, geen Hoste/Deprez/Coppens. Helsen is Helsen en daar zijn we niet rouwig om: zijn inventief taalgebruik, het gebruik van verhaallijnen die langs Pluto rond gaan om toch weer op hun pootjes te komen, interactie met het publiek... hij beheerst het allemaal. Gooi daar nog wat rubberen lichaamstaal (he knows how to shake his booty) en een uitgekiende belichting bovenop en je zit goed voor een prachtige theateravond. Ik denk niet dat er zoiets bestaat als “een beetje houden van Helsen”, het is meer take it or leave it, het is dan ook jammer dat de meningen rond zijn optreden in Comedy Casino eerder negatief zijn (ik nog niet gezien) en geenszins een waardemeter zijn voor deze productie.


Als opwarmer kwam Gunther Lamoot nog eens heerlijk vuilbekken, - zijn kindjes-sketch is nu al een klassieker – maar jammer voor ons een exacte replica van zijn winnend optreden op de Humo’s Comedy Cup en dus al eens gehoord. Mooi hoe dit contrasteerde met wat er achter kwam maar ik beken: ik ben fan van Lamoot en vind dat het het meest cojones heeft van geheel de  Vlaamse Stand-up Comedy golf die ons deze dagen overspoelt/teistert.


Na het optreden vooral gecharmeerd door de lage prijzen van de Vieze Gasten maar het zandmannetje in onze ogen maakte dat we vroeger moesten vertrekken dan gepland: bij deze: Wim & Serge, dikke schouderklop en pluim, jullie hebben nog een pint te goed van ons, en mocht je nog zo’n sexy crew T-shirt overhebben, mijn maat is L.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

mooooi

dankjewel
elfx

4:56 PM

 

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home