Where's that webcam image of Thelma & Bertha?
For years you could watch here our chickens doing whatever they were doing which was basically nothing at all. This webcam started as a joke and we want to keep it this way but from an environmental point of view is keeping up a webcam/laptop/router NOT a good idea. So if you want to see our Ladies you're more than welcome at our home.


maandag, oktober 24, 2005

Filmfestival Gent

Het is er dit jaar niet echt van gekomen. Het filmfestival van Gent bedoel ik. Waar ik vorig jaar een filmtraject had vastgelegd van openingsfilm met bijhorende cinemaloze BV's tot verborgen Tjeschische pareltjes was het nu last-minute de weinige lege plekken in de agenda proberen opvullen met een kwaliteitsfilm. Niet dat er een gebrek aan keuze was, ook dit jaar weer een aanbod 'voor elk wat wils' maar tussen wat ik wou zien en dag/tijdstip vertoning liep het niet zo vlot. Toch naar Lonesome Jim gaan kijken omdat Steve Buscemi als regisseur veel goeds beloofde. Als low-budget film zeer gesmaakt maar toch in de schaduw van wat we daarna zagen. Miss Montigny van Miel van Hoogenbemt lokte ons op zaterdagmorgen al om 10 uur naar de Decascoop waar we 2 uur later op een wolkje buitenkwamen. Verdomme wat een mooie film, het verhaal van de jonge Sandrine die vast zit in Montignies-sur-Sambre aan zowat alles wat je maar vast kan zitten beslist dat het zo niet verder kan. Meedoen en winnen aan de lokale miss verkiezing lijkt een oplossing maar waar Holywood hier al zwaar uit de bocht zou gaan wordt hier een trance-de-vie geserveerd die zo echt overkomt dat je na de film nadenkt hoe het verhaal nu zou verder lopen. Neen, ik verklap niets, ga kijken vanaf 2 november en huil zachtjes mee met mooiste interpretatie ooit van Axelle Red's "Je pense â toi". Dankzij iTunes Axelle in haar geheel een beetje herontdekt en klinkt "French Soul" hier legaal door de boxen.



Miss Montigny

En dan kwam er "Stranger" van de Poolse cineaste Malgosia Szumowska die hoogstpersoonlijk haar film in de Capitole kwam voorstellen en overkwam als een vrolijke, gekke tante. Kort samengevat: de 22 jarige Eva wordt ongewild zwanger, kiest voor abortus, het geld dat dit moet bekostigen wordt gestolen en er rest Eva niets anders dan het kind te houden. Als de gynecologe verteld dat ongeboren kinderen kunnen horen besluit ze haar kind al het mooie van de wereld te vertellen. Klinkt stom als het hier in bierkaartjesstijl leest maar Szumowska, die ook de tekst schreef, pakt je letterlijk mee vanaf het eerste shot met haar prachtige beeldencomposities. Wat maakt een film mooi? Het kippevel, de lach en de krop in keel in de zaal? Ten dele, als een film dagen later nog door je hoofd speelt en discussies uitlokt tussen mij en Curly Goddess dan zit deze "Stranger" samen met "Miss Montigny" wel goed. We zijn buitengekomen met hoofd en hart vol emoties wat nu niet hadden met pakweg "Troy" (de laatste 'blockbuster' waar ze me ooit mee naartoe gekregen hebben).

Mag ik bij deze nog eens de Gentse horeca in de bloemen zetten: Filmfestival partner Coeur Artichaut zijn niet alleen mijn buren maar zowel de catering (slotreceptie) als het restaurant staan op een hoog niveau. Jammer dat we dat niet konden zeggen van de slotfilm: "Bloedbruiloft" van Dominque Deruddere was één langerekte geeuw van geminste kansen en viel zeer licht uit tegenover wat wij daarvoor gezien hadden. Wel leuk dat Nand Buyl op het einde een lifetime Achievement Award kreeg uit de handen van Minister President Yves Leterme maar toen waren wij al lang aan de bubbles toe. Heel wat minder bekend volk dan op de openings receptie maar food en gezelschap was leuk genoeg om 2 uurtjes te blijven hangen.

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home